18 Aralık 2010 Cumartesi

köpük kovan

Köpük kovanın iç görünüşü

kovanın alttan görünüşü ve havalandırma boşluğu



Köpük kapağı kapatılmış hali. Asıl kapak yapılınca bu köpük kapağın içine yerleştirilecek.

İçinde bir adet çerçeve var. daha doğrusu bütün çerçevenin yarım hali. yarın boya ve tutkallama işlemleri yapılacak ve eksik çerçeveleri tamamlanacak. Bu çerçeveler bilahere yarım ballıklarda da kullanılabilecek şekilde petek bal için  işlev görecek..
Kovanın önünde değişik bir yaratık. Peygamber devesi diyorlar. Çekirge türü kanatlı pençeleri olan bir hayvan. arının kafasından emiyordu. beni görünce arıyı bıraktı. artık arıyı canlı mı yakaladı da yiyordu yoksa ölü arıyı mı yiyordu bilmiyorum. Eğer canlı arıyı yakalayıp ta yiyorsa bu da bir arı düşmanı olabilir.

9 yorum:

Mustafa Yılmaz dedi ki...

bu hayvandan köyüm kastamonudavar daha hic arıya bulaştını görmedim .

İlhami Uyar dedi ki...

Sayın Soylu,yeni düşünülen kovandan güzel sonuçlar almanızı dilerim.Saygılarımla.

Mustafa Soylu dedi ki...

Mustafa bey, ben de daha önceden bu hayvanı görüyordum arılıkta amam ilk defa ağzında bir arıyla ve hem de kovan giriş tahtası üzerinde resimledim. Yorumun için teşekkürler.

İlhami bey, temennilerinize içtenlikle katılıyor ve sizede bol ve bereketli bir yeni sezon diliyorum.

ÇELİK ARICILIK(Arıcılık Teknikeri) dedi ki...

Mustafa abi;çalışmalarınızda başarılar diler ilhami abinin dediği gibi bu düşündüğünüz kovanlarda başarılar dilerim saygı ve muhabbetle...

Mustafa Soylu dedi ki...

Teşekkürler Haydar Bey.Ben de sizlere başarılar diliyorum.Muhabbetle selamlıyorum.

muratakın dedi ki...

Sayın Mustafa Bey:

Köpük malzemenin dönüşümü güzel olmuş.

Bol ürün almanı dilerim.

Mustafa Soylu dedi ki...

Değerli Murat Hocam. Sizlerin engin tecrübe paylaşımlarınız bizim içn esin kaynağı oluyor. Yorumlarınız için teşekkür eder ben de size uzun ve bereketli bir ömür diliyorum.

PINARHİSARLI ARICI dedi ki...

Sayın Soylu,eldeki malzeme ilen düşünülen kovandan güzel sonuçlar almanızı dilerim. fakat strafor sert degilse arı deliyor birde kuşlar dışardan saldırıyor Saygılarımla.

Mustafa Soylu dedi ki...

Değerli kardeşim Aliosman bey,saygı bizden.straforun iç yüzünü beyaz tutkal ile tutkalladım. aynen kemik gibi oldu.Deneyip göreceğiz bakalım verim durumu nasıl olacak.Selamlar.