23 Ekim 2010 Cumartesi

Dut Yaprakları arasında pişirilen hamsi

Kek yapımında yorulan ekip, Hasan hocanın arılığında dinlenme sırasında. Sabit hoca ustalığını burada da gösterdi. Hamsileri temizledi ve ızgara üzerine dizdiği yeşil dut yaprakları arasına resimde görüldüğü gibi sıraladı.Her iki tarafını da dut yaprağı ile sardı. bu arada toprak fırındaki ateşte iyice korlaşmıştı. fazla beklemeden hamsi masada önümüzde üzerine boca edilen iki limonun eşliğinde sıcak sıcak gereken yerlere indirildi. Arkasından korda demini alan çay keyfi ise arkadaşların keyfini kaçırmasın diye gösterimden kaldırıldı tarafımdan.

damla damla toplanan propolis

Propolis, değeri bazı arıcılar tarafından tam anlaşılamayan ve kovanlardan kazınıp atılan çok değerli bir arı ürünü.Bu kıymetli ürünü saf ve katkısız olarak üretebilmek için piyasada plastik malzameler mevcut. Ancak kovan giriş ve kenarlarındaki propolisleri kazıyarak değerlendirmekte mümkün. Güzel de para yapıyor. Az veya çok her arıcı arkadaşın bu ürünü itina ile toplayıp ekonomiye ve insan sağlığına kazandırmasını tavsiye ediyorum.

Kek yapımı

Mustafakemalpaşanın değerli arıcılarından Hasan ve Sabit hocalarla birlikte kek yaparken çekilen görüntü. Yapılan kek bal, çekilmiş toz şeker ve  polen karışımından oluşan değerli bir arı yiyeceği. Piyasada glikozdan da üretilenleri var. Ancak arı için en sağlıklısı bal,polen ve pudra şekerinden yapılan kek. Helva gibi kopar kopar ye. Nefis oluyor sıcak sıcak. Arılar ise bayram ediyor keki görünce.